Speedboten

speedboten luganovakantie
speedboten luganomeer
Speedboten op meer van Lugano

Huur één van de vele speedboten of neem uw eigen speedboot mee. Op het meer van Lugano zijn alle watersporten, waterskieën, jetskis, zeilen, windsurfen, stand up paddle en gewoon zwemmen of vissen (met akte) toegestaan en dat is vrij uniek in Italië. U kunt een speedboot huren tijdens uw vakantie, wij kunnen dit ook voor u regelen, maar ook uw eigen speedboot mag mee. U heeft hiervoor wel een havenplaats nodig. Indien u dat wenst kunt u dat ook aangeven bij uw boeking, zodat wij een havenplaats (tegen betaling) kunnen reserveren voor u.

Regels voor speedboten:

Omdat het meer van Lugano deels in Zwitserland en deels in Italië ligt zijn er twee wetten waarmee u te maken krijgt. Onze chalets liggen aan het Italiaanse deel maar met een speedboot is de grens bij Gandria gemakkelijk te bereiken en ook een leuk uitstapje.

Varen op het Italiaanse deel met een Italiaanse huurboot tot 40PK kan zonder vaarbewijs. Varen met uw Nederlandse boot boven de 5PK, dan heeft u ook een vaarbewijs nodig. Neemt u uw eigen speedboot (alle PK´s) of boot langer dan 2,5 meter mee dan heeft u ook een lokale vergunning nodig (onderstaande documenten zijn dan ook nodig) die u ter plaatse op het gemeentehuis in Porlezza kunt kopen. U ontvangt daags erna een sticker die u op de zijde(s) van uw boot goed zichtbaar dient te plakken.

Varen op het Zwitserse deel met een huurboot of eigen boot heeft u een vaarbewijs nodig vanaf 8PK.

Eigen speedboot meenemen?

Wilt u uw eigen boot meenemen dan is het goed om de volgende documenten mee te nemen (Italiaanse wetgeving) voor het meer van Lugano :

-ID

-eigendomspapieren (ICP)

-vaarbewijs (ICC)

-verzekeringspapieren in het Italiaans (en minimaal verzekerd bedrag per gebeurtenis persoonsschade € 5.000.000,- en zaakschade € 1.000.000,-)

 Voor de zekerheid:

Voordat u vertrekt met uw eigen boot naar Porlezza raden wij aan de Italiaanse en Zwitserse wetgevingen te checken op de ANWB site.  Regelgevingen kunnen wijzigen dus check zoveel mogelijk voordat u vertrekt met uw boot. Op de ADAC (duitstalig) staat veel informatie over vaarbewijs en vaarregels voor Italië.

Op de Italiaanse site staan alle regels voor varen op het Italiaanse gedeelte van het Meer van Lugano.

Wij zijn niet aansprakelijk voor bovenstaande gegevens en hun eventuele juistheid.

Share it:
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Beoordeel dit: