Route

Route met de auto:route auto luganvakanie
route via gotthard pas
Gotthard pas view!

De route met de auto is slechts 900 km vanaf Utrecht, dus gemakkelijk in één dag te berijden. Hier rechts kunt u eenvoudig weg uw adres invullen en u krijgt een routebeschijving naar de camping. Of gebruik uw TomTom. Het is snelweg tot net voorbij Luganostad. U rijd door Duitsland en Zwitserland voordat u in Italië aankomt. In het kort de route die u moet volgen vanaf Utrecht:

Oberhausen- Köln – Frankfurt – Basel – Luzern – Gotthard – Lugano – Gandria – Porlezza.

Voor Zwitserland heeft u een Autobahn vignet nodig die u of bij alle pompstations aan de snelweg A5  Basel eenvoudigweg kunt kopen of al in Nederland bij de ANWB. De kosten hiervoor bedragen ca. € 40,- afhankelijk van de Zwitserse wisselkoers. Aan de grens kost het slechts CHF 40,-.

De Gotthard tunnel heeft nog steeds één buis voor beide richtingen. Er zijn echter plannen om de tweede buis gereed te krijgen in 2030! Vanaf heden zullen er vermoedelijk meer werkzaamheden plaats gaan vinden met totale sluiting van de tunnel. Informatie over de sluiting of wegversperringen kunt u hier vinden. Omrijden via de San Bernardino is dan noodzakelijk maar net zo gemakkelijk en een hele fraaie route over de bergen! Volg dan Zürich / San Bernardino in plaats van Luzern.

Check de benzine prijzen voor u vertrekt, tot nu toe is de benzine het goedkoopst in Zwitserland!

route trein luganovakantieRoute met de trein:

Met de trein vanaf Arnhem ben je binnen ca. 11 uur al in de stad Lugano en vanaf daar rijden er bussen, of een taxi naar Porlezza. Een auto huren kan vanaf daar ook maar bedenk wel dat Lugano in het Zwitserse gedeelte ligt.

route vliegtuig luganovakantieRoute met het vliegtuig:

Met het vliegtuig ben je binnen een paar uur al op één van de 3 vliegvelden van  Milaan. De goedkoopste check je via www.Skyscanner.nl.Aldaar aangekomen kun je of met de trein naar Lugano stad of je huurt een auto. Dit kun je allemaal online al regelen rijdens het boeken van de vlucht.

Share it:
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Beoordeel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *